logo

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt als je een activiteit wil organiseren of juist wil bezoeken. Daarom tref je hieronder de veelgestelde vragen over de Slimme Zorg Estafette. Hopelijk beantwoorden wij zo de vragen die jij hebt.

Kom je er alsnog niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@slimmezorgestafette.nl.

Veelgestelde vragen voor organisatoren

Hoe kan ik zien wat er in andere regio’s gebeurt tijdens de Slimme Zorg Estafette?

In elke regio worden activiteiten georganiseerd. Gezien de estafettevorm kun je je in de week van jouw regio focussen op de organisatie van je eigen activiteit. En op het bezoeken van activiteiten in jouw regio. In de andere weken is het dan mogelijk om een kijkje te nemen bij andere regio’s.

Wat gebeurt er tijdens de landelijke afsluiting?

Op donderdag 4 maart sluiten we de Slimme Zorg Estafette af met een landelijke digitale bijeenkomst. De invulling hiervan is in ontwikkeling, meer informatie volgt.

Ik heb een activiteit bedacht, maar hoe breng ik dit nu onder de aandacht?

Hiervoor kun je gebruik maken van de communicatietoolkit. Zo willen we het je zo gemakkelijk mogelijk maken om aandacht te genereren voor jouw activiteit.

Ik heb een activiteit aangemeld. Kunnen mensen zich via de website van de Slimme Zorg Estafette aanmelden voor mijn activiteit?

Nee, maar je kunt gebruikmaken van aanmelder.nl, eventbrite.nl of Google formulieren.

Ik heb een activiteit aangemeld. Verzorgen jullie de organisatie en verbinding van mijn digitale activiteit?

Nee, maar hiervoor staan praktische tips in het activiteitenhandboek. In de toolkit vind je meer informatie over de organisatie van een digitale activiteit.

Veelgestelde vragen voor bezoekers

Wat betekent slimme zorg eigenlijk?

Slimme zorg is een breed begrip. Het is zorg die bestaat uit nieuwe hulpmiddelen, werkwijzen en technologie in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan thuis je bloeddruk meten, terwijl de zorgverlener op afstand meekijkt. Een gps-tracker voor iemand met dementie. Of apps waarmee je je conditie verbeterd. Slimme zorg kan ook te maken hebben met het anders organiseren van het werk, waardoor het werk minder zwaar en prettiger wordt. Zo zorgt een slimme bril ervoor dat een collega mee kan kijken. En kan een stoplicht-app ziekenhuispersoneel direct inzicht geven in de beschikbaarheid van wijkverpleegkundigen. Dit scheelt hen tijd en de patiënt krijgt snel de juiste vervolgzorg

Waar zie ik de activiteiten in mijn regio?

Op deze pagina link naar pagina bezoek een activiteit] tref je een overzicht aan van de activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Slimme Zorg Estafette. Via de zoekfunctie vind je de activiteiten in jouw regio.

Ik zie dat veel activiteiten digitaal plaatsvinden. Wat betekent dit?

Dit betekent dat deze activiteit op afstand plaatsvindt, toegankelijk via internet. Je kunt deelnemen aan deze activiteit via een laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon. Iedere digitale activiteit is toegankelijk via een link.