logo

Test: Nieuws


Slimme matras2 Foto: Deron B.V.


"Het aantal valse alarmen neemt significant af"
Een (slim) matras wil je natuurlijk het liefst even proberen. Maar dat is lastig in tijden van corona. Geen live presentatie dus tijdens de Slimme Zorg Estafette 2021. In plaats daarvan licht Wilfried Grimberg van producent Deron in persoonlijke online sessies de ins en outs van het slimme matras toe. Mét een doorkijkje naar de toekomst: het slimme bed. Lees hier het volledige artikel.

De 4 personas2 Foto:

Welk digitype ben jij?
Gebruik jij elk technologisch hulpmiddel dat beschikbaar is of vind je techniek juist een beetje eng? Voor jouzelf, je team en je organisatie is het handig om te weten wat voor ‘digitype’ jij bent. Het maakt bijvoorbeeld ondersteuning op maat een stuk makkelijker. Tijdens de Slimme Zorg Estafette lanceerden Vilans en coalitie Digivaardig in de zorg de digitale zelftest. Mét tips uit de praktijk. Lees hier het volledige artikel.

Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op de centrale vraag: hoe brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder? Want we moeten ervoor zorgen dat we blijven innoveren, en niet terugvallen in oude werkwijzen. Zeker gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt en de veranderende zorgbehoeften in de regio. Maar hoe gaan we te werk? Welke uitdagingen spelen er in de regio en welke oplossingen zijn voorhanden? En welke vervolgstap kunnen we morgen al zetten?

Afbeelding1

Op 1 februari is het startsein voor de Slimme Zorg Estafette gegeven met de digitale bijeenkomst van regio Oost. Je kan het plenaire programma en de verschillende deelsessies nu terugkijken op ons YouTube kanaal. Klik hier voor het volledig overzicht.