logo

Overzicht deelsessies regio Oost

Deelsessie 1 - Help, de opschaling lukt?!
Deze sessie gaat over de dilemma’s rondom logistiek en ondersteuning die ontstaan als de opschaling van beeldzorg een succes is. Zoals wie haalt en brengt al die tablets? En wat als een cliënt ook van een andere organisatie een tablet in gebruik krijgt? Samen denken we na over deze dilemma’s en welke oplossingen hiervoor nodig zijn, zodat we het wiel niet individueel hoeven uit te vinden, maar de krachten kunnen bundelen.
Sprekers: Leonie Roozendaal en Vera Goldewijk, Sensire

Deelsessie 2 - Een innovatiekoers, en dan? Groots denken, klein beginnen. (Deze deelsessie is volgeboekt)
Trends en ontwikkeling in de (huisartsen)zorg onderstrepen het belang van innovatie. Tegelijkertijd mislukt meer dan 80% van de innovaties. Wat is er nodig om de juiste mindset en vaardigheden te creëren? De innovatiestrategie-dag in de Medrie-regio leverde 4 innovatiethema’s en een team van 14 innovators op. Hoe is dat tot stand gekomen? En dan? We nemen je op een interactieve manier mee in onze aanpak en wat er nodig is om te kunnen starten met kleine pilots op basis van een snelle innovatie-leercyclus. En bespreken we het belang van het achterhalen van de échte innovatievraag en de zoektocht naar een passende oplossing. In deze workshop ga jij hiermee aan de slag aan de hand van een concreet voorbeeld.
Sprekers: Julius Ypma en Kristel Schrijver, Medrie

Deelsessie 3 - Hoe bereik je verschillende type technologiegebruikers in je organisatie? (Deze deelsessie is volgeboekt)
Hoeveel analoge idealisten (‘digistarters’) lopen er rond in jouw team of organisatie? En hoeveel aarzelende technologiegebruikers, digivaardige professionals en digitale enthousiastelingen? Erg relevant als je digitale middelen wilt implementeren. Het maakt immers nogal uit of je een team zorgprofessionals hebt die denkt dat technologie hun baan over gaat nemen of dat je een team vol gadget-freaks hebt. In deze workshop geven we je tooling mee om hier serieus mee aan de slag te gaan. In samenwerking met Digivaardig in de Zorg en Tech@doptie lanceren we de zelftest ‘Welk digitype ben jij?’. Daarnaast delen we de bevindingen van de eerste 80 zorgprofessionals die deze test maakten.
Spreker: Bart van Mierlo, Vilans

Deelsessie 4 - Het zal Me(dMij) een Zorg zijn..!
Een voormalig borstkankerpatiënt vertelt over wat er mis kan gaan als gegevens niet meeverhuizen van de ene naar de andere zorgverlener. Diezelfde ervaring had een Britse arts die ook patiënt is. Zijn artsen wisten van elkaar niet wat zij voor hem deden. Daarom bouwde hij een PGO met de naam “Patients Know Best” (PKB). Er zijn inmiddels 8 miljoen mensen aangesloten. Wat verklaart zijn succes met slimme zorg in de regio? We geven je een demo van PKB. Daarna horen we graag welke voor- en nadelen je ziet en jouw aanbevelingen, zodat we die meenemen in onze implementaties.
Sprekers: Chris Krabben en Jan van der Beek, Carepoint

Deelsessie 5 - Implementatie- en opschaling, waar moet je op letten? (Deze deelsessie is volgeboekt)
Tijdens deze sessie nemen de adviseurs van Zorg voor innoveren je mee in wat de meest voorkomende valkuilen zijn bij implementatie- en opschalingsprocessen in de zorg. Dit samenwerkingsverband van vijf rijksoverheidspartijen heeft veel kennis en ervaring op dit gebied en helpt al jaren zorgorganisaties en ondernemingen op weg met hun zorginnovaties. Heb jij vanuit jouw zorgorganisatie een vraag over implementatie of opschaling, of wil je als ondernemer advies over je volgende stap? Kom dan naar deze sessie en we helpen je een stap verder!
Sprekers: Tonnie Rijkers, RVO; Nienke Zwennes, VWS; Hans Ossebaard, ZIN; Renske Schapendonk, NZa; Annemarie Penders, ZonMw

Deelsessie 6 - Technologie voor Warme Zorg: keuzetool technologieën in het ECD
Hoe is de regionale samenwerking in Salland tot stand gekomen? Tijdens deze sessie staan we o.a. stil bij een aantal projecten zoals Harm’s escape room, waarin mensen op een leuke en laagdrempelige manier ervaren welke meerwaarde zorgtechnologieën kunnen hebben. Een ander voorbeeld is het nieuwe project waarbij een keuzetool is ontworpen die zorgtechnologieën koppelt aan het ECD. Zo kunnen zorgverleners bij het stellen van een indicatie direct zien welke zorgtechnologieën hiervoor ingezet kunnen worden. We geven graag een eerste inkijk en ontvangen graag jullie input. Denken jullie mee?
Spreker: Laura Steman, Zorggroep Solis

Deelsessie 7 - Van inspiratie naar daadkracht
Vier jaar geleden zijn we binnen ’s Heeren Loo in de regio Apeldoorn begonnen met innovatie door het stellen van drie vragen aan cliënten, verwanten, medewerkers en gedragswetenschappers. Dit leverde heel veel informatie op. Het uitgangspunt dat gehanteerd wordt, is de individuele cliëntvraag. De werkwijze is gebaseerd op drie fasen: dialoogfase, co-creatiefase & ontwikkel, test en borgingsfase. Tijdens de sessie word je meegenomen in de werkwijze door middel van verhaal en dialoog. We gaan in op de geleerde lessen, resultaten en plannen voor de toekomst. Help ons om de mogelijkheden van fase 3 beter aan te pakken.
Spreker: Johan Elbers, 's Heeren Loo

Deelsessie 8 - Serious games for health
We nemen je mee in de wereld van de (serious) games. Training, simulatie en educatie met een hoge funfactor zorgen ervoor dat professionals, cliënten en verwanten onbewust worden getraind, inzichten krijgen of hun kennis vergroten. In deze sessie word je aan de hand van concrete voorbeelden mee genomen in het serious game domein. Van de vraag, naar het ontwerp naar de ontwikkeling naar het onderzoek naar de implementatie. Stap in de game wereld en denk mee of dit ook iets voor jouw organisatie is.
Sprekers: Rene Stam en Wouter van Kooten, Concept Licious

Deelsessie 9 - Slimme zorg en innovatie in het onderwijs
Technologie vind steeds meer z’n weg in zorg en welzijn. Dat heeft ook gevolgen voor de zorgprofessional en student. Hoe borg je technologie nu in de dagelijkse praktijk? Tijdens deze sessie willen TZA en Tech@doptie graag met jullie in gesprek over de uitdagingen voor organisaties en onderwijs rondom het werken met technologie in zorg en welzijn.
Sprekers: Rob Nijhuis, TZA; Sjors Groeneveld, Tech@adoptie