logo
Logo_Count_vierkant_bellenHU.png

Innoveren en accelereren met Design Sprints

Interactieve webinar over het inzetten van een "Design Sprint" om als methodiek om de zorg te innoveren en in dit proces zorgverleners zo goed mogelijk te betrekken.

In deze interactieve webinar delen we onze ervaringen met het inzetten van een “Design Sprint” in de zorgpraktijk. Binnen onderzoeksproject COUNT hebben we vóór en in co-creatie mét twee ziekenhuizen verschillende innovaties ontwikkeld om de praktijk te verbeteren. Uitgangspunt hierbij was het maximaal betrekken van zorgverleners in het ontwerpproces. In de praktijk is dit erg lastig. Zorgverleners zijn bijzonder druk en ervaren nauwelijks ruimte om actief betrokken te zijn in het ontwerpproces van innovaties. Omdat we in deze beperkte tijd toch echt tot zinvolle innovaties wilden komen, hebben we in beide ziekenhuizen een Design Sprint ingezet, waarbij in één week het hele proces van Design Thinking wordt doorlopen, eindigend bij een werkend prototype dat getest werd. De Design Sprint is voor veel meer situaties een geschikte methode. We gaan dan ook graag in gesprek over hoe deze methode ingezet kan worden om de zorg slimmer te maken! Informatie over de sprekers: Dr. Thijs van Houwelingen (1983) is postdoctoraal onderzoeker bij het Lectoraat Technologie voor Zorginnovaties, docent Verpleegkunde en docent Klinische Gezondheidswetenschappen. In zijn onderzoek houdt Thijs zich bezig met technologische innovaties binnen de verpleegkundige zorg, en specifiek hoe verpleegkundigen hierin geschoold dienen te worden. Rosa de Vries (1988) is onderzoeker en ontwerper bij het Lectoraat Co-Design. Met een achtergrond in Werktuigbouwkunde en een passie voor mensgericht ontwerpen en co-design werkt ze graag aan echte oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder ander in de zorg.

Activiteit informatie

Naam organisatieHogeschool Utrecht

Datum
Tijd

  • Maandag 8 februari 2021
    15:30-16.15

Regio Regio West

Contact persoon Thijs van Houwelingen
0641097762
thijs.vanhouwelingen@hu.nl

Online eventJa

Aanmelden verplichtJa

Aanmeld url https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=CSmTmFqaGE2s5HI2tbXhHfVAs5f3y59AiFXOuDUwqIZUMzNRVkpXRjhFMDJNUE5LUzJEMUYzSlM5Ni4u

Website count.hu.nl